team1


Publisert: 18.08.14  Skrevet av: Maria Victoria Kjølstad Aanje, Kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd

Børre Knudsens innsats for det ufødte liv vil bli husket. 

Kilde: NTB

Vil bli husket

Menneskeverd er takknemlig og full av respekt for den innsatsen Børre Knudsen har gjort. Knudsen vil bli stående som symbolet på en kompromissløs kamp for det ufødte liv og dets verdi. Han personlighet og innsats rager høyt over alle oss andre som på våre måter ønsker å løfte frem det ufødte barnets verdi. Hans innsats vil bli husket.

Våre tanker går til hans kone, Ragnhild Knudsen og familien i sorg over å ha mistet sin kjære.

LES OGSÅ: En stemme for det ufødte liv

Sovnet stille inn

Knudsen sovnet stille inn i sitt hjem i Meistervik søndag morgen, opplyser tidligere sogneprest i Kautokeino, Olav Berg Lyngmo, til avisen Dagen.

I vår ble dokumentarfilmen om Børre Knudsens liv, «En prest og en plage», vist på norske kinoer. Den kompromissløse abortmotstanderen har i en årrekke markert seg med aksjoner mot abort og motstand mot liberale synspunkter i Den norske kirke.

– Jeg har nettopp mottatt det triste budskap at vår kjære Børre Knudsen døde stilt og rolig i sitt hjem i Meistervik i dag tidlig klokken 8, sier Lyngmo.

Børre Arnold Knudsen ble født 24. september 1937 i Vennesla i Vest-Agder. Knudsen ble ordinert som prest i 1967 i Bergen, og på 1980-tallet ble han landskjent for sin kamp mot abortloven som ble vedtatt i 1978.

Året etter la Knudsen ned den statlige delen av sitt embete, i protest mot abortloven, og nektet å motta lønn, skriver Dagen. Presten fortsatte imidlertid å utføre kirkelige embetsplikter.

Dokumentaren «En prest og en plage» på NRK1

NRK melder at de viser dokumentaren «En prest og en plage» på NRK1 tirsdag 19. august kl. 21.30.  Filmen, som er regissert av Fridtjof Kjæreng, portretterer Norges mest kjente abortmotstander og en av de mest kontroversielle personene i nyere historie. Børre Knudsen (76) ble en av Norges mest avskydde menn og utstøtt av sine egne. Konsekvensene av dette gikk sterkt utover han selv, kona og barna. De måtte flytte fra hus og bygd. Det stoppet likevel ikke Knudsen fra å fortsette kampen for det ufødte liv. 

LES OGSÅ: Mot strømmen – intervju med regissør Kjæreng